Studiofotografie

High key fotografie

Bij een high key foto doen we het tegenovergestelde van een low key. We laten het de lichte tonen in de foto domineren. Hoewel de low key techniek al eeuwen oud is, komt de high key pas sinds het begin van de filmindustrie. In het begin van de filmtijd konden schermen niet goed met contrasten omgaan. Men koos ervoor om schaduwen zo veel als mogelijk achterwege te laten. Dit had als gevolg dat het beeld veel lichter van kleur is. Juist deze lichte kleuren geven high key een uiterst positief gevoel. Het dramatische van de low key is hier totaal niet terug te vinden. Een high key foto geeft het gevoel van puurheid, natuurlijk en eerlijkheid. High key wordt daarom veel ingezet voor gezinsfoto’s newborn en portretten. 

Studio Fotografie High Key

In mijn studio in Sint Geertruid (vlakbij Maastricht) beschik ik over een groot wit zeil en veel verlichting. Hier kunnen we iedereen op de foto krijgen en de mooiste beelden maken. Bij een typische high key foto draagt de persoon op de foto ook wit. Natuurlijk kunnen we dat eenvoudig breken en zijn alle kleuren toegestaan. Juist de persoon op de foto zal er op een prachtige manier uitspringen.

Neem voor een high key foto in de studio verschillende kleren mee. Het is verstandig om verschillende foto’s met andere kleding te maken om een eentonig beeld te voorkomen en het meeste te halen uit de oplevering. 

Heb je zelf leuke ideeën hoe je op de foto gaat? Deel die dat met mij, dan kijken wij samen in de studio hoe we deze foto’s het beste kunnen maken.

Sluit Menu