Studiofotografie

Low key fotografie

Bij een low-key foto wordt het beeld overheerst door donkere tonen. Dit is een eeuwenoude stijl die al veel ouder is dan de eerste fotocamera. In de renaissance en de barok werden veel schilderijen in deze stijl geschilderd. Het staat ook wel bekend als de clair-obscur, wat ‘donker licht’ betekend als je het vrij letterlijk zou vertalen. Schilderijen krijgen door deze schilderstijl meer drama in de foto terwijl er ook het gevoel van diepte gecreëerd wordt. Tegenwoordig komt deze techniek veel voor in films en bij fotografie. In mijn studio in Sint Geertruid (vlakbij Maastricht) beschik ik over de mogelijkheid om deze prachtige foto’s te maken.

Studio Fotografie Gezin

Een low key foto wordt in de studio gemaakt met een zwarte achtergrond en een beperkte belichting. Op deze manier worden de schaduwen en verlichting speels over een persoon geplaatst. Het idee is om de persoon bijna te laten fuseren met de achtergrond.

Voor een low-key foto is het belangrijk dat je donkere kleding meeneemt om het contrast zo laag als mogelijk te houden. Uiteraard is een licht hemd onder een zwart colbert een prachtig voorbeeld om dat contrast te breken. Je kunt natuurlijk zo creatief zijn als je zelf mooi vindt.

Als je graag low-key foto’s wilt maken neem dan enkele verschillende kleren mee zodat we meerdere opties kunnen proberen. Heb je zelf leuke ideeën? Dan proberen we dat samen in de studio.

Sluit Menu